Aalestrup
Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: tirsdag d. 30. maj 2023

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

TV: tirsdag d. 30. maj 2023

DR1

06:15  

Livets opskrift - Japan (3:5)
Livets opskrift - Japan (3:5) Dansk reportageserie fra 2015 Hvordan lever man lidt længere? Sisse Fisker tager turen til Okinawa, som er en af Japans sydligste ø - 2 timer i fly fra Tokyo. Japanere er kendt for at leve længe, men på denne ø, lever de endnu længere end i resten af landet, og Sisse skal nu finde ud af hvordan det hænger sammen. Udover Familien Maeda, som er den familie Sisse skal bo hos, møder hun mange specielle typer, der lever et helt andet liv, end det vi kender i Danmark. Hun tager med fiskeren Katu-san på harpunfiskeri og møder Samuraien Hammamoto, som er 76 år og stadig underviser i sværdkunst. Men spørgsmålet er, hvorfor netop disse mennesker lever så længe - og om noget af deres livsstil kan bruges i Danmark. Sendt første gang 17.11.2015

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:10  

IT-boblen - ekstase og kollaps (3:6) Fra internethippie til rockstjerne
IT-boblen - ekstase og kollaps (3:6) Fra internethippie til rockstjerne It-branchen er én stor fest med softicemaskiner, gratis cola, løbehjul til alle medarbejdere og julefrokoster på Oslobåden. For internettet er brudt igennem, alt kan lade sig gøre, og selvtilliden i branchen stiger i takt med populariteten. Men den ukronede konge af dansk internet, Martin Thorborg, oplever bagsiden af medaljen, for medierne er ikke kun ude efter de positive historier.

07:40  

Pengejægerne - Hvidvaskernes undergrundsbank (2:2)
Pengejægerne - Hvidvaskernes undergrundsbank (2:2) Pengejægerne følger i sporet af 687 mio. hvidvaskede danske kroner, der er overført til udlandet af det illegale hawala-netværk. Pengesporet leder via varekøb hos tilsyneladende respektable europæiske virksomheder til lande som Syrien, Irak, Libanon og Libyen. De store millionbeløb betaler for alt fra våben og armerede biler til modermælkserstatning og smør. Alle varerne sendes til Mellemøsten eller Nordafrika. Det verdensomspændende hawala-netværk råder til hver en tid over store milliardbeløb i kontanter og kan via danske hvidvaskere kanalisere penge ind i banksystemet, hvorfra de nemt kan flyttes rundt i verden.

08:30  

Blomsterengen - et paradis for insekter
Blomsterengen - et paradis for insekter Tysk naturprogram fra 2020. (The Meadow - Paradise Lost?) Vilde blomsterenge sprudler af liv. De er hjemsted for en tredjedel af alle blomstrende planter og understøtter et rigt dyrliv. Men det moderne landbrug truer denne dyrebare verden. Her udforsker vi disse farverige habitater og spørger: Hvorfor så mange forskellige dyr opretter deres hjem på et sted, der to gange om året ødelægges af maskiner?

DR2

06:15  

Den amerikanske drøm om en sportsstjerne
Den amerikanske drøm om en sportsstjerne Amerikansk sportsdokumentar fra 2018. (Student Athlete) Hvert år genererer amerikanske universitets-atleter milliarder af dollars, uden de selv modtager en eneste dollar for deres hårde arbejde. Her følger vi fire unge sportsfolk og afslører, hvordan de bliver udnyttet. Og vi hører hvordan de komplekse og restriktive regler indenfor amatøridræt påvirker dem og deres familier.

08:00  

Radioavisen
Radioavisen Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

08:05  

Morgenandagten
Morgenandagten

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade II (2)
Rosa fra Rouladegade II (2) Marius har en morfar, der er god til at male, fortælle røverhistorier og lave fis og ballade. Nu synes Marius det er på tide, at der er nogen der laver lidt fis med morfar. Marius tager derfor et smut til Rouladegade og beder Rosa om hjælp til at bage en hemmelig overraskelseskage. De forklæder sig og tager på en hemmelig kagemission, der byder på både telefonfis og klovnerier

05:55  

Luk op Luk i - FØDSELSDAG
Luk op Luk i - FØDSELSDAG Sofie har fødselsdag i morgen, men Katrine er bange for, hun ikke er inviteret. Katrine Bille og Sofie Torp lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes erfaringer bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at have fødselsdag.

06:15  

Ernest & Celestine (13)
Ernest & Celestine (13)

06:30  

Sarah og And (20)
Sarah og And (20)

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Motor Mille og Børnebanden (6)
Motor Mille og Børnebanden (6) Den sure mand elsker sur kaffe. Han har stjålet børnenes soveposer og bruger dem som kaffefiltre, så han kan lave 100 liter kaffe. Men Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få soveposerne tilbage.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Hey Duggee (18)
Hey Duggee (18)

07:35  

Onkel Rejes sørøvershow II (9)
Onkel Rejes sørøvershow II (9) Dr. John har kidnappet Vegas ven Dimitri for at koge ham om til ansigtscreme. Onkel Reje og Brille er heldigvis klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer Onkel Rejes sure sokker, vinger med hjælpemotor og en tur til Den anden dimension. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

07:55  

Paddington
Paddington

08:05  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:15  

Vidundervovsen Vaffel (36)
Vidundervovsen Vaffel (36)

08:30  

Mission Valhalla (10)
Mission Valhalla (10) Frejas smykke er blevet stjålet! Brinsingamen - det underskønne halssmykke, Freja er gået så grueligt meget igennem for at skaffe i første omgang. Det er ikke så godt, for i aften har Freja planlagt date-night med sin hjemvendte mand Od. Sammen med den modige, jordiske helt Evelin drager Freja ud for at skaffe smykket tilbage. For Valhalla!

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:45  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:15  

Min natur - Nikolaj Kirk finder dyr
Min natur - Nikolaj Kirk finder dyr Nikolaj Kirk ELSKER Amager Fælled og det rige dyreliv der er lige udenfor hans hoved dør. Sammen med sin ven, fuglekenderen Nikolaj Noel viser han sine yndlingshjørner frem - og går på opdagelse efter både vandsalamander og fugle.

09:30  

Husdrømme IX (3:10)
Husdrømme IX (3:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Anne Marit og Frode fra Oslo er blevet vildt forelskede i Värmland - og har store ambitioner for deres nye sommerhus ved den funklende sø. Med hjælp fra en prisbelønnet arkitekt fra Norge er deres drøm ikke bare at bygge et sommerhus, men måske det smukkeste hus i hele Värmland?

09:30  

Husdrømme IX (2:10)
Husdrømme IX (2:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Ved Helge Å uden for Åhus tror restauratøren Gustav, at han har fundet et fund - en nedlagt stivelsesfabrik, der er helt forfaldet! Den gamle fabriksruin uden vægge, gulv eller tag skal blive Gustavs drømmehjem - og et samlingssted under åben himmel - med arbejderboliger.

10:30  

Kyst til kyst III - Nordvestsjælland (5:8)
Kyst til kyst III - Nordvestsjælland (5:8) Christian Degn, Line Friis og Kåre Nielsen besøger de mest fascinerende mennesker og steder langs den smukke, og ofte overraskende, 8529 kilometer lange danske kystlinje. I dette program får Line en helt ekstraordinær tilladelse til at fiske efter ål på stenaldermanér på den fredede Eskilsø. Kåre ser på kystforandringer fra et svævefly. Og Christian undersøger hvor brændstoffet til vores moderne travle samfund kommer fra.

11:15  

Antikkrejlerne XXI (18:25)
Antikkrejlerne XXI (18:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

DR2
TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave
Vilde vidunderlige dyr: Edderfuglenes ællinge-børnehave Nogle små edderfugle-ællinger skal ud på en meget lang og farlig svømmetur. Ællingernes mødre har derfor samlet dem i en slags ællinge-børnehave. For når man skal svømme langt er det bedst at være mange sammen.

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv
Vilde vidunderlige dyr: Gøgeungen vil have reden for sig selv I en rørsanger-rede pipper tre små fugleunger, for at få mad. Men den ene unge er slet ikke en rørsangerunge. Det er nemlig en gøg, som har lagt sit æg i rørsangernes rede. Nu er gøgeungen kommet ud af ægget, og den har brug for rigtig meget mad, for at vokse. Derfor skubber gøgeungen de andre unger ud af reden, så den kan få det hele for sig selv.

09:20  

Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Kamæleon
Sebastian og Afrikas vildeste dyr - Kamæleon Sebastian er taget til landet Burkina Faso. Her vil han prøve at finde den meget smukke og mystiske kamæleon. På sin jagt støder han på et kæmpestort tusindben med en helt særlig overlevelsesteknik. Han finder også en lille skildpadde og smager på naturens egen snack i form af en levende termit.

09:30  

MikroMakkerne | Læderløberen
MikroMakkerne | Læderløberen

09:41  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stegosaurus var en langsom dinosaur. Derfor var det svært at slippe ud af truende situationer, så i stedet måtte Stegosaurus blive på stedet og forsvare sig. Men hvordan gjorde den?

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Pteranodon var et af de største dyr nogensinde til at regere over vores himmel. Den var 9 meter bred mellem vingespidserne, men vejede kun 18 kilo.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Brachiosaurus havde en utrolig lang hals. Det var godt at have, da Brachiosaurus ville spise fra de saftige trækroner. Brachiosaurus var så høj som tre giraffer stående på hinanden.

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

09:55  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:00  

Mission Valhalla (6)
Mission Valhalla (6) Thors hammer er væk! Thors magiske hammer Mjølner, der måske er gudernes stærkeste våben i kampen mod de onde jætter. Det er ikke så godt, hvis Thor ikke har sin hammer, når dommedag måske er nær. Sammen med den modige, jordiske heltinde Hilde drager kærlighedsgudinden Freja ud for at skaffe Thors hammer tilbage. For Valhalla!

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:15  

Cirkusliv i savsmuld (3)
Cirkusliv i savsmuld (3) Cirkusdirektøren har fået et prinsessen-på ærten-blåt-mærke, Jensen er løbet hjemmefra men Sebastian lykkes til gengæld med et forrygende ponynummer.

10:30  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at elefanten kan spise en hel lastbil fuld af mad? Ta´ med Lille Nørd på elefantjagt og se om det lykkes Anders og Katrine at finde ud af, hvorfor elefanten bader sig i jord og mudder dagen lang.

11:00  

Onkel Rejes Sørøvershow (1)
Onkel Rejes Sørøvershow (1) Onkel Reje og Brille får besøg på sørøverskibet af Luis, der skal med på skattejagt. Se om de finder Sørøver Jørgens dykkermaske, så de kan få skatten fyldt af guldpenge af ægte chokolade. Mød også Den Skæggede Havfrue og se om Luis og Onkel Reje kan vinde over Kaptajn Alex og Brian i sørøverkarate. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke. Instruktion: Jesper Rofelt

11:20  

Skæg med bogstaver - QZX
Skæg med bogstaver - QZX Afsnit QZX I dag skal Hr. Skæg undersøge de tre svære bogstaver Q, Z og X. Han tager på en spændende skattejagt i en hemmelig grotte, hvor han leder efter X på kortet. Han besøger også et gammelt loft, og som altid elsker Hr. Skæg at danse, og han kan både en sang om Q, Z og X.

11:45  

Vilde venner III (5)
Vilde venner III (5) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Moses og Olivia, der har vagten i klubhuset. De skal lave et trygt hjem til tre hjemløse rotter, et fasanbur skal rengøres og friskes op og de skal hjælpe en forvirret strandskade på en parkeringsplads.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Bonderøven 2016 (9)
Bonderøven 2016 (9) På Kastaniegården har Frank travlt med udplantning i både drivhus og køkkenhave. Han satser han på at få bedre kål, så udover at plante kålplanterne dybt, tildækkes bedet med insektnet, i håbet om at holde kålsommerfuglene ude. En poppelstamme skal blive til dejtrug, og det kræver både hammer, mejsel og økse. Og så får koen og den lille tyrekalv serveret nyslået kløvergræs.

12:45  

Nak & Æd - en puku i Zambia (7:10)
Nak & Æd - en puku i Zambia (7:10) Sæson 9 (2018). Der skal en puku på kornet, når de to venner begiver sig ud i den zambianske bush. Men den lille antilope er ikke nem at finde. Der er maksimalt pres på, for Nikolaj har store planer med maden. Desuden er der inviteret royale gæster, når de to venner holder dansk tema langt ude i vildmarken.

13:30  

Søren Ryge præsenterer - Alle tiders buksbom
Søren Ryge præsenterer - Alle tiders buksbom Der vokser buksbom i næsten alle danske haver, for de svigter aldrig, kan blive ældgamle og kan klippes på alverdens måder. Søren Ryge tager en rundtur til nogle af de bedste buksbom, han har mødt. Hjemme hos sig selv, i England, på Egeskov og især hos Henning på Fyn. Han har en hel mark med buksbom, og nogle af dem er 250 år gamle.

14:00  

Made in Denmark (1:8)
Made in Denmark (1:8) Vores land er kendt som en stolt og traditionsrig designnation. Produkter og idéer, der er "Made in Denmark", er ofte lig med kvalitet og godt håndværk. I denne nye serie følger vi syv kunsthåndværkere, der tager på en tur rundt i landet, hvor de på skift dykker ned i hinandens håndværk. Vi lægger ud i smedjen på Christiania. Her skal Charlotte lære de seks andre kunsthåndværkere, hvordan man svejser og arbejder i jern. Det bliver en udfordrende opgave, der sætter deltagernes kreativitet på prøve. Resultatet bliver seks meget forskellige produkter i det hårde materiale.

14:45  

I hus til halsen II (7:8)
I hus til halsen II (7:8) Charlotte og Jesper fra Slagelse er håbløs fastlåst i deres boligsituation. Det betyder de kun ser deres datter få timer hver dag, for de arbejder begge langt fra hjemmet, og den daglige transporttid på fem timer gør, at familien stort set aldrig er sammen. De har forgæves forsøgt at sælge deres lille lejlighed i fire et halvt år og forstår ikke, hvorfor køberne holder sig væk. Parrets drøm om både mere kvalitetstid med deres datter og plads til endnu et barn ser efterhånden sort ud. Anders Faarborg og Jesper Nielsen er derfor taget til Slagelse for at hjælpe parret med at få lejligheden solgt, så de kan blive den familie de ønsker at være.

DR2

12:00  

Når livet vender VIII (1:7)
Når livet vender VIII (1:7) Svensk dokumentarserie. (När livet vänder) Nogle gange ændrer livet sig og tager en anden retning. Det ufattelige sker, og den faste grund under vores fødder forsvinder. Journalisten Anja Kontor møder mennesker, der fortæller om dét, som forandrede alting for dem.

12:30  

Når livet vender VIII (2:7)
Når livet vender VIII (2:7) Svensk dokumentarserie. (När livet vänder) Nogle gange ændrer livet sig og tager en anden retning. Det ufattelige sker, og den faste grund under vores fødder forsvinder. Journalisten Anja Kontor møder mennesker, der fortæller om dét, som forandrede alting for dem.

13:00  

Spiritisterne (1:4)
Spiritisterne (1:4) Stifterne af Spiritismens Trossamfund, Christina og Jens, har i mange år været i kontakt med det samme 'åndeteam', som de kommunikerer med ved spirituelle seancer. Nu er Jens og Christina ved at samle en ny cirkel af tre interesserede spiritister, som skal hjælpe dem med at få forbindelse til åndeverdenen. Og både de nye og gamle spiritister bliver overraskede over, hvor god kontakt de får til åndernes verden allerede ved første seance.

13:30  

Spiritisterne (2:4)
Spiritisterne (2:4) Jens, som er formand for Spiritismens Trossamfund, er også spirituelt medie. Det betyder, at ånderne kan tale igennem ham. Men hvis trossamfundet skal udbredes, så skal der flere medier til. Derfor holder spiritisterne kursus for nye medier, og heldigvis kan selv begyndere få forbindelse til den åndelige verden. Samtidig kaster Jens og Christina sig ud i trossamfundets allerførste vielse. Det er vigtigt, at alt forløber perfekt og særligt, at de får inviteret brudeparrets afdøde med til brylluppet.

14:00  

Det svenske kongeslot (1:2)
Det svenske kongeslot (1:2) Svensk dokumentarserie fra 2022. (Kungliga slottet) Tag med gennem gyldne sale og under mørke kælderhvælvinger. Det svenske kongeslot i Stockholm rummer flere end tusind værelser og flere hundrede års kongelig historie. Kongen og hans søster, prinsesse Christina, fortæller om, hvordan det var at vokse op på slottet. Og kronprinsesse Victoria viser sine yndlingsværelser frem.

14:55  

Mød prinsesse Ingrid Alexandra
Mød prinsesse Ingrid Alexandra Norsk interview fra 2022. (Et møte med Ingrid Alexandra) Hun er født til en dag at blive dronning i Norge. Nu er prinsesse Ingrid Alexandra 18 år og giver sit første store tv-interview.

TVR

12:05  

Sovedyr på eventyr II (5) - Kaninsoldaten og Prinsesse Sangskat
Sovedyr på eventyr II (5) - Kaninsoldaten og Prinsesse Sangskat Rosa besøger Isa og de finder sammen på et eventyr om Isas sovedyr Stampe. Han er en kanin med soldateruniform og en flot tromme. I eventyret bliver han til en livvagt på slottet i landet Stilleland. Her har Kong Søvnløs bestemt, at alle skal være helt stille, fordi han ikke har kunne sove i 100 år. Men Stampe er så glad for at tromme, at han ikke kan lade være. Hans trommespil tilkalder Prinsesse Sangskat og sammen spiller og synger de, selvom de ikke må. Spørgsmålet er, hvad kong Søvnløs siger til musikken, og om han nogen sinde falder i søvn?

12:25  

Ramajetterne II (5)
Ramajetterne II (5) Der er travlhed i lufthavnen, og når selveste Onkel Reje skal ud at rejse, skal han naturligvis have VIP-behandling. Alle får spændende opgaver undtagen Flummer, der udtænker en drilsk plan.

12:46  

John Dillermand (10)
John Dillermand (10) John leger politibetjent med dilleren, men magten stiger John til hovedet, og snart er han selv bag tremmer, og en vaskeægte tyveknægt er på fri fod i byen.

12:50  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! I den sidste kvartfinale ræser de sportstossede tøser fra Rainbow Racers imod de tre toptunede staldkarle fra Bonderøvene. Det går ganske vildt for sig, når de to hold drøner frem og tilbage på Striben, stejlt ned ad bakken på Specialbanen ved Himmelbjerget og rundt på Ramasjang Ringen. Dagens vindere får den sidste plads i semifinalerne.

12:55  

John Dillermand (12)
John Dillermand (12) John og dilleren klæder sig ud, og pludselig må dilleren alt det, den ellers ikke må, fordi folk tror, dilleren er en næse.

13:20  

Heino fikser alt - Sangen (13)
Heino fikser alt - Sangen (13) Anna's storesøster skal konfirmeres, og Anna vil gerne lave en sang til hende. Derfor har hun ringet til Heino, så han kan hjælpe hende, og som det jo er med en god sang, ender Heino med at blive helt rørt.

13:30  

Monster Buster
Monster Buster Karl-Bertil er træt af sit fantasi-monster, som har pigge og kløer og kan blive så højt, at det stikker helt op igennem taget. Heldigvis ved MonsterBuster Jacinta lige, hvad der skal gøres - og med maling og seje knaldperler buster de monstret langt væk. Selvom monstre ikke findes i virkeligheden, kan man nemlig godt være bange for dem - og have brug for hjælp til at buste dem væk.

13:45  

Superhelten Sprinter Galore (18)
Superhelten Sprinter Galore (18) Leo vil så gerne have et kæledyr, så i mangel af bedre giver Sprinter hende Pesto; en lille kugle, som han har trillet ud af sin egen pels. Desværre dukker DiktaThor op og vil have fingre i Pesto også, og desværre viser det sig at være sværere end som så at have kæledyr.

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (19)
Superhelten Sprinter Galore (19) Selv en superhelt kan komme i tvivl, må Sprinter erfare. Hjælper han alle dem, han kan? Og hvad med alle hans venner nede på jorden? Heldigvis har han Leo og Basker til at huske ham på alle de gode ting, han har gjort, siden han vendte tilbage til Bhilka.

13:55  

Oda Omvendt II (6)
Oda Omvendt II (6) Oda Omvendt smider Balder ud hjemmefra - så nu må han sove nede i børnehaven. Balder bliver sur på Stine over, at hun laver papmaché i mere end 30 sekunder, og da Stines fædre slet ikke vil lytte til Balders snak om tidseffektivisering, hurtig-zapper Balder dem. Oda Omvendt laver en tidslomme med børnetid til Stine og hendes fædre - men Balder står klar med hurtig-zapperen.

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (20)
Superhelten Sprinter Galore (20) Diktathor laver vennekort, som man kan samle på, og kortene virker præcis efter hensigten; de skaber jalousi og uvenskab og får Bhilkhanerne til at vende sig mod hinanden, så han selv kan tage magten - hvis ikke det lige var for superhelten Sprinter.

14:05  

Onkel Rejes sørøvershow II (2)
Onkel Rejes sørøvershow II (2) Dr. John har kidnappet Villes lillebror Sejr for at koge ham om til en luksus-creme. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer en deodorantkanon, en båd med verdens største påhængsmotor og et heftigt barslagsmål. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:20  

Motor Mille og Børnebanden (1)
Motor Mille og Børnebanden (1) Tre seje børn - Molly, August og Emir - opdager en sur mand, der har bygget et Legeland. Sammen med Motor Mille skal børnene både redde en hundehvalp og forpurre den sure mands plan om at forvandle børn til voksne med en mystisk spray.

14:40  

TV AVISEN for dyr - Det hele er gået i ged (8)
TV AVISEN for dyr - Det hele er gået i ged (8) Hvilken frisure er moderne blandt heste? Pjuske sender reporteren Stefan ud på en rideskole, for at snakke med hestene om årets hestehårmode. Der er også godt nyt til alle fluer, som keder sig. Fluen Funny Finn har nemlig et godt tip til hvordan man kan lave fluefis og have det sjovt. Pjuske interviewer også Boogie, som har vundet guldfiskenes store glemmekonkurrence, og til sidst er der selvfølgelig en vejrudsigt med vejrhanen Verner.

14:49  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mosasaurus var lige så tung, som en brandbil. Oprindeligt var Mosasaurus et firben på land, men flygtede ud i vandet. Millioner af år senere havde Mosasaurus udviklet sig til et af de farligste dyr nogensinde.

14:50  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

DR1

15:20  

Kender Du Typen? 2021 - Med e-cigaret og instrumenter
Kender Du Typen? 2021 - Med e-cigaret og instrumenter Kender Du Typen? ser tilbage på nogle gode øjeblikke fra de seneste år. Vi er tilbage i 2013, og livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Christian Grau skal regne ud, hvem der har skiftet København ud med Sønderjylland, når vi besøger en kendt dansker, der ryger e-cigaret og har huset fuldt af instrumenter.

15:50  

Columbo: Urørlig - men sårbar
Columbo: Urørlig - men sårbar Amerikansk krimi fra 1975. (Columbo: A Case of Immunity) Columbo arbejder med en sag, der synes at have politiske motiver. Han udsættes for et højtstående medlem af en udenlandsk repræsentation, som ønsker en politisk modstander skaffet af vejen. Og som benytter nogle studenterdemonstrationer til at skjule, hvad der virkelig foregår.

17:00  

Downton Abbey II (6:10)
Downton Abbey II (6:10) Engelsk dramaserie fra 2011. Matthew er nu bundet til en kørestol og rekreerer sig på Downton Abbey, hvor Mary tager sig af ham. Hun elsker stadig Matthew, men Carlisle gør det klart, at han vil ruinere Mary, hvis hun slår op med ham. Samtidig kommer der en såret canadisk officer til Downton Abbey. Han har en overraskende afsløring, men taler han sandt?

17:05  

Downton Abbey II (7:10)
Downton Abbey II (7:10) Engelsk dramaserie fra 2011. Krigen er forbi, og Downton forbereder sig på at vende tilbage til mere normale tider. Matthew gør overraskende fremskridt, og Violet afslører, at Mary stadig elsker ham. Samtidig finder Thomas en ny måde at tjene penge på, mens Bates frygter, at politiet vil tro, at hans kones selvmord i virkeligheden var et mord - begået af Bates.

17:55  

Antikduellen (7:12)
Antikduellen (7:12) Antikduellanterne Lis Messmann og Thomas Bildtoft handler i Christiansfeld. To antikhandlere får hver 10.000 kroner til at handle antikviteter og retroting for. Efter 5 timer får de deres ting vurderet af en erfaren vurderingsekspert, og dagens vinder er den antikhandler med de bedste vurderinger. I denne uge dyster Lis Messmann fra Staarup Hovedgaard ved Skive mod Thomas Bildtoft fra Genfund på Frederiksberg, og i dag, onsdag, jagter de skatte i Christiansfeld og omegn. Sendt første gang 11.12.13

DR2

15:30  

Designets magt - Lys og farve (6:6)
Designets magt - Lys og farve (6:6) Dansk serie fra 2014 Hvordan bliver viden om lys og farve brugt i design til at påvirke os på en bestemt måde? Vi besøger blandt andet et supermarked for at se hvordan lyset er med til at ændre på varernes udseende. Vi tager også en tur til Dong hvor de har arbejdet med lysdesign så de kan bidrage til at personalet føler sig lidt friskere i løbet af en arbejdsdag. Og i børnehaven Bøgely har en farvedesigner fået frie tøjler i at skabe rum der understøtter børnenes leger. I den her programserie undersøger vi hvordan forskellige slags design påvirker os mennesker både psykisk og fysisk, og hvordan man udnytter viden om psykologi og vores adfærd når man skaber forskellige slags design. Sendt første gang 18.12.2014

16:00  

Hævnens time
Hævnens time Dansk dokumentar fra 2020 Kun få uger efter krigens afslutning i maj 45 genindfører politikerne dødsstraffen i Danmark. Hævnens time over landsforræderne er kommet. Politi, anklagere, dommere og embedsmænd skal nu beslutte hvem der skal dømmes til døden og hvordan henrettelserne skal foregå, minut for minut. Den første på anklagebænken er journalisten og eventyreren Flemming Helweg-Larsen. Men er hans forbrydelser alvorlige nok til dødsstraf? Sendt første gang 05.05.2020

17:30  

Når katastrofen rammer Danmark (1:3)
Når katastrofen rammer Danmark (1:3) Danmark er et af de tryggeste og mest stabile samfund i verden. Det ændrede Coronakrisen dog med ét på. Danskerne befandt sig pludselig i en virkelighed de færreste var forberedte på. I dette afsnit møder vi prepperne Ulrich og Rolf, som længe havde forberedt sig på en pandemi og kan klare sig i måneder uden kontakt med omverden. Kan du klare dig i længere tid eller kan vi alle lære noget af dem?

TVR

15:15  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:25  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:35  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

15:55  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:25  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Vovserne redder Tordenmund + Vovserne redder klassens dyr

16:45  

Vilde vidunderlige dyr: Kongeørn på harejagt
Vilde vidunderlige dyr: Kongeørn på harejagt Kongeørnen er en af verdens største fugle. Den har skarpe klør, gode øjne og er en mester i at jage i de jyske skove. På lang afstand ser den en hare, som den vil fange og spise. Kongeørnen går på vingerne.

16:50  

Vilde vidunderlige dyr: Eghjortens vilde våben
Vilde vidunderlige dyr: Eghjortens vilde våben Eghjorten er en kæmpestor bille, som har et ret vildt våben. Da en han-eghjort finder en hun-eghjort, som han vil parre sig med, bliver han udfordret af en anden han-eghjort. De to hanner kommer nu op at slås.

17:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

17:05  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

17:19  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Dinosaurerna levede på planeten i 165 millioner år. Vi mennesker har kun været her i 300.000 år. Så selvom dinosaurerne er uddøde, har de levet på planeten meget længere, end vi har. Dette og meget mere fakta vil hjælpe dig hvis du ser med i DinoLaboratoriet.

17:21  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Velociraptor betyder "hurtig tyv", og den var virkelig virkelig hurtigt til at springe. Og Velociraptor havde en stor skarp klo. Kloen kunne foldes ud, som en foldekniv, når det var nødvendigt at bruge den.

17:25  

Trex
Trex Stemmen rammer et svært punkt for Trex. Et så svært punkt, at da Simon forsøger at hjælpe Trex med at tjekke den, ender det med at Simon får en ny frisure.

17:30  

Vilde venner II (8)
Vilde venner II (8) Der er altid travlt i Vilde Venners klub hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Aske og Ellen, der har vagten i klubhuset. Der er efterårsrengøring på basen, så dyreburerne skal renses og sikres mod regnen. Og så skal Vilde Venner hjælpe en ged, der er kommet langt væk hjemmefra.

17:51  

John Dillermand (19)
John Dillermand (19) Det er nytårsaften, og så skal der fyres krudt af. Dilleren bliver lidt for ivrig med nytårskrudtet, og John lærer, hvorfor man aldrig skal gå tilbage til en fuser.

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

17:56  

John Dillermand (1)
John Dillermand (1) John bruger dilleren som hundesnor, og pludselig er hundeluftning det nemmeste i hele verden. Men da alle naboerne pludselig også vil have John til at lufte deres hunde, bliver det hele for meget. En kat kommer på tværs og John mister alle hundene til stor forargelse for ejerne. John må vise sit værd, og med dilleren indfanger han til sidst alle hundene, og redder dagen.

DR1

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Søren Vesters Have - Prydgræsser og plumresø
Søren Vesters Have - Prydgræsser og plumresø Søren er faldet pladask for staudegræsser, fordi de er fantastiske til at give haven rummelige fornemmelser. Derfor er genbesøger han Poul, som ved ALT om græsser. Og så giver Søren tips og tricks til at gøre en plumret sø forårsklar.

20:30  

Boligstylisterne (1:6) Hjælp til forvandling
Boligstylisterne (1:6) Hjælp til forvandling Seks hårdtarbejdende boligstylister hjælper danskere med deres boligudfordringer. De skaber fantastiske forandringer og løsninger, afhjælper pladsudfordringer eller gør det lettere at sælge. For hvordan får man solgt en bolig, som ikke har nogen fremvisninger? Hvordan får man plads til mange gæster, når man bor i en lille lejlighed? Og kan man have en stige i sit køkken? Boligstylisterne har de tricks, der skal til, og ved, hvordan vi får allermest ud af vores hjem.

DR2

18:00  

Besat af antikke stole
Besat af antikke stole Erling Larsen har over 700 antikke stole. Han samler på godt håndværk og gode historier. Erling Larsen lever af at restaurere og sælge antikviteter, og de bedste eksemplarer ender i han egen samling. Denne serie besøger en række samlere for at forstå, hvad der driver deres passion og høre de gode historier om deres unikke samling. Vært: Kasper Nielsen Tilrettelæggelse: Johanne Bagge Sendt første gang 21.12.12

18:30  

Vilde huse - USA
Vilde huse - USA Trend- og livsstilseksperten, Mads Arlien-Søborg rejser ud i verden og undersøger, hvordan det er at bo og leve vildt og anderledes. I dag er han taget til USA og må udfordre sin egen højdeskræk for at komme på besøg hos en kvinde i Seattle. Hun har indrettet sin bolig i et tårn i toppen af en skyskraber, hvor hun fandt uudnyttede kvadratmeter i millionbyen.

19:00  

Forsvundne verdener og skjulte skatte (3:3) - Olmekernes stenhoveder
Forsvundne verdener og skjulte skatte (3:3) - Olmekernes stenhoveder Britisk dokumentarserie fra 2019. (Lost Worlds and Hidden Treasures) To af USA's største arkæologer ægteparret, Matthew og Marion Stirling, finder flere mystiske kæmpe stenhoveder i den mexicanske jungle. Hovederne bliver nøglen til opdagelsen af en storslået tabt verden. Arkæologerne sætter sig for at løse gåden om det glemte folk: olmekerne.

20:00  

Jacob A. Riis der ændrede Amerika
Jacob A. Riis der ændrede Amerika Historisk dokumentar fra 2022. Historikeren Tom Buk-Swienty tager os med på en rejse gennem Jacob A. Riis' utrolige liv. Jacob udvandrer i 1870 som fattig tømrersvend fra Ribe til Amerika på grund af ulykkelig kærlighed. Men i New York bliver han hjemløs og er døden nær af sult. Stædigt kæmper han sig op gennem samfundslagene, og bliver en kendt journalist og reportagefotograf. Han ender som bedste ven med præsident Theodor Roosevelt og én af de vigtigste reformatorer af det amerikanske samfund.

TVR

18:05  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix Emma og hendes katte-robot kommer i vanskeligheder, da de ankommer uforberedt til en ny opgave.

18:30  

Svampebob Firkant VIII (25)
Svampebob Firkant VIII (25) Det gode Krabbe-navn + Flyt den eller mist den

18:55  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:00  

Zig og Sharko
Zig og Sharko

19:10  

Vilde Kræ V
Vilde Kræ V

19:35  

Mesterlige monsterbørn
Mesterlige monsterbørn Edith er rasende over, at Arthur ikke vil lære hende noget om vampyrer. Hun tager derfor sagen i egen hånd og vækker en livsfarlig, udød vikar til live.

19:45  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Stockholms blodige bandekrig (1:6) Dødsfjender
Stockholms blodige bandekrig (1:6) Dødsfjender Svensk dokumentarserie fra 2023. (Stockholms Gängkrig - bakom rubrikerna) Et slagsmål mellem barndomsvenner efter et røveri i en Forex vekselererbutik i 2015 bliver starten på Järva-konflikten i det nordvestlige Stockholm. En 19-årig bliver skudt ihjel. Dagen efter kommer hævnen, da en 16-årig mister livet. Det bliver én af Sveriges mest dødbringende konflikter. Libaan, hvis søn blev skudt i 2020, forsøger at få samfundet til at forstå, at skyderierne er en virus, der spreder sig overalt.

21:55  

De umage detektiver (3:6)
De umage detektiver (3:6) Svensk krimiserie fra 2023. (Detektiven från Beledweyne) En mand findes halshugget i sin bil, og politiet er på bar bund. Tilda har fået sit job tilbage hos anklagemyndigheden. Men hun har et problem. Hun lod Ibraahin i stikken på flygtningecentret og tog selv æren for opklaringen af sagen om den unge piges forsvinden. Så da den nye sag lander på Tildas bord, er hun tæt på at gå i panik. Hun har brug for Ibraahins hjælp og er nødt til at få ham ud af flygtningecentret.

22:35  

De umage detektiver (4:6)
De umage detektiver (4:6) Svensk krimiserie fra 2023. (Detektiven från Beledweyne) Tilda og Ibraahin har bevist, at sagen om den halshuggede bilist ikke er et selvmord. Men kan de afsløre morderen? Det umage par arbejder videre med sagen, mens efterforskeren Mats Drevlid forsøger at finde ud af, hvad de har gang i.

23:25  

Alene i vildmarken USA VIII (1:12)
Alene i vildmarken USA VIII (1:12) Amerikansk overlevelseseksperiment fra 2021. (Alone VIII) Ti nye deltagere skal tilpasse sig og overleve ekstreme vinde, sne, isolation og Nordamerikas mest dødelige rovdyr: Grizzlybjørnen. En deltager indser hurtigt, at bjørne ikke er den eneste trussel i vildmarken.

DR2

21:00  

Drukkultur: Sandhedens time (3:4)
Drukkultur: Sandhedens time (3:4) Hvem er man uden alkohol i en branche, hvor det er hvidvinsvejr 365 dage om året? I tredje episode undersøger forfatter og tidligere alkoholiker Jesper Stein ædruelighedens skarpe lys med forfatterne Lone Hørslev og Einar Mar Gudmundsson.

21:30  

Hun roder med den danske sangskat: Det er hvidt herude
Hun roder med den danske sangskat: Det er hvidt herude Miho mærker den bryske vinterstemning, når hun roder med 'Det er hvidt herude'. Præst i Københavns Domkirke, Signe Berg, fortæller om, hvad de lange, hårde vintre gør ved os danskere. Saxofonist Hans Ulrik fra DR Big Band mener, at sangen skal være trist, men Miho oplever den som en glad, lille dansemelodi. Så han er nervøs for, hvordan hendes version af sangen vil blive. Der er jo følelser i klemme, når hun roder med den danske sangskat!

22:30  

Nadia Nadim
Nadia Nadim Fransk dokumentar fra 2022. (A Stolen Life: The Story of Nadia Nadim) Da hendes far bliver henrettet af Taliban, flygter Nadia Nadim med sin mor og søstre til Danmark. Her kaster hun sig over fodbold, som bliver hendes billet til en professionel karriere. Nu, 20 år efter, vil hun vende tilbage til sit tidligere hjemland for at finde ud af mere om sin fars skæbne. Men det uroplagede land er sønderrevet af terrorisme. Og hendes mor gør alt for at forhindre Nadia i at begive sig ud på den livsfarlige rejse.

TVR
DR1

00:30  

Mere voksen end Bjerrehuus (2:4)
Mere voksen end Bjerrehuus (2:4) Oscar Bjerrehuus er 17 år og søn af Danmarks største drengerøv, Oliver Bjerrehuus. Hans forældres grænser for, hvad der er normalt, ligger et helt andet sted end hos de fleste andre forældre. Oscar er mere optaget af at have styr på sine ting, komme til tiden og få sig en studentereksamen. Det er første skoledag i 3. g, og Oscar bliver sendt afsted med fuld mave og rene sko, men da han senere skal besøge sin mor i hendes nye lejlighed, bliver der ikke lukket op.

00:55  

Taggart: Bersærkergang
Taggart: Bersærkergang Skotsk krimiserie fra 1998. (Taggart: Berserker) Et nyt stof, der får anabolske steroider til at ligne vitaminpiller, er i omløb i Glasgows bodybuildermiljø. Et stof, der giver enorme muskler. Men også et stof, der kan forvandle brugeren til en rasende galning. Og et stof, der hvirvler Taggartholdet ud i en række brutale mordsager. Mike Jardine: James Macpherson. Jackie Reid: Blythe Duff. Stuart Fraser: Colin McCredie. Manuskript: Phil Ford. Instruktion: Richard Holthouse.

03:05  

Antikkrejlerne XXI (16:25)
Antikkrejlerne XXI (16:25) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Antiques Road Trip) Vi følger britiske antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.

03:50  

Husdrømme IX (1:10)
Husdrømme IX (1:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Linus og Karin i Stenungsund er utålmodige efter at komme af med deres gamle hus, der blokerer udsigten fra deres nye drømmevilla. Men skal huset virkelig rives ned, eller kan det flyttes og genbruges? Vi vender også tilbage til fremtidens hus i Östersund og bjergkuben i Västra Frölunda, og til Andrea og Jonathans mobile Tiny House, hvor er det blevet af nu...?

03:50  

Husdrømme VIII (9:10)
Husdrømme VIII (9:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) I Kassjö vil Erik og Laura bygge et unikt hus - selvom de aldrig har bygget et før. Deres fremtidige hjem skal laves af halmballer og ler, og de har forberedt sig i årevis. Det ambitiøse mål er ikke bare et bæredygtigt hus, men en helt ny livsstil - hvor de er helt uafhængige. Men en lille ting undrer de sig over - hvordan skal de finde kræfter til at gennemføre projektet?

03:55  

Husdrømme VIII (10:10)
Husdrømme VIII (10:10) Svensk livsstilsserie. (Husdrömmar) Snedkeren Andreas har bygget mange huse, men aldrig til sig selv og sin store familie. Drømmen om en trævilla har længe været tilsidesat på grund af livets puslespil, og fordi halvdelen af alle i hans familie har ADHD. Men nu vil Andreas og Jennie endelig gøre noget ved sagen og bygge højt oppe på en bakke med udsigt over floden Viskan.

DR2

00:00  

Grevinden og den russiske milliardær
Grevinden og den russiske milliardær Britisk dokumentar fra 2020. (Countess and The Russian Billionaire) Magt, penge og kærlighed. I 2008 bliver britiske Alexandra Tolstoy stormende forelsket i den russiske mangemilliadær, Sergej Pugatjev. Efter et år bliver de forældre og lever et liv i ekstrem luksus. Men det romantiske eventyr får en brat ende, da Pugatjev falder i unåde hos præsident Putin. Han må flygte til Frankrig og efterlade sin kone og børn i England. Her dykker vi ned i historien om deres kærlighed, ufattelige rigdom og fjender.

01:00  

Trump versus verden (2:3)
Trump versus verden (2:3) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Trump Takes on the World) Trump vender sit fokus mod Mellemøsten. Men hans forsøg på at skabe fred mellem Israel og Golfstaterne kaster næsten USA ud i en krig med Iran. Præsidenten chokerer verden, da han trækker de amerikanske tropper ud af Syrien.

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, AALESTRUP.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0529181436