Aalestrup
Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: mandag d. 22. august 2022

Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Mandag Tirsdag

TV: mandag d. 22. august 2022

DR1

06:00  

Tapas i Frilandshaven
Tapas i Frilandshaven Der er små lækre retter i Frilandshaven, og mens Anne Hjernøe laver tapas, klipper Jørgen Skouboe det udendørs brusebad ned, og trimmer sit vindergræskar. Tilrettelæggelse: Jørgen Skouboe og Anne Hjernøe. Sendt første gang 10.09.06

06:30  

Fra jord til bord: Kartofler
Fra jord til bord: Kartofler Stjernekokken Filip Langhoff vil ikke bare vise, hvordan man enkelt kan tilberede nogle udsøgte retter, han vil også tage os med væk fra køkkenet og ud til de steder, hvor de rigtig gode råvarer findes. Han vil tale med producenterne, mærke deres begejstring og omhu for det, de dyrker - det, der ender med at blive serveret ved vores spiseborde. Filip Langhoff vil vise os råvarernes vej fra jord til bord. I dag skal det handle om kartofler i en masse spændende variationer! Nordvision fra Finland.

07:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

07:16  

OBS
OBS Oplysning til borgerne om samfundet. Ældresagen - Telefonvenner Undervisningsministeriet - Digital Mobning Depression - så bør man søge hjælp

07:20  

Små øer - store historier (2:5)
Små øer - store historier (2:5) Rejs med Rane Willerslev fra Nationalmuseet og forfatter Christina Vorre til øen Brandsø i Lillebælt. Her skal vi tilbage til længe før der overhovedet var et Danmark og Brandsø slet ikke var en ø, men et bjerg på en tundra, hvor de skal efterprøve et 20.000 år gammelt jagtspyd og lede efter resterne af de karantænestationer der husede pestramte indrejsende til Danmark i 1600-tallet. Vi skal gå i fodsporene på den svenske hær, der gik over isen og som var en hårsbredde fra at fratage Danmark al selvstændighed - og gøre Danmark svensk.

07:50  

Anne og Anders i Norden - Færøerne
Anne og Anders i Norden - Færøerne Tag med Anne Hjernøe og Anders Agger på en eventyrlig rejse gennem Norden. Engang for mange år siden var det ét stort rige. I dag drømmer vi igen om den nordiske følelse. Fra indlandsisen til den russiske grænse. I første program besøger Anne og Anders Færøerne. Her midt ude i Nordatlanten er forladt udkant blevet til hip forkant og traditionerne noget, som både kan lugtes og smages.

08:50  

Vores grønne planet (1:5)
Vores grønne planet (1:5) BBC-naturserie fra 2022. (Green Planet) Planter, store som små, er grundlaget for alt liv - også vores. Vi er afhængige af dem både som mad, men også for at kunne trække vejret. Jordens planter lever et fantastisk liv. Men det er først nu ved hjælp af banebrydende teknologi, at vi kan udforske deres liv, hemmeligheder, overraskende adfærd og smukke, men også udfordrende levesteder. Tag med til troperne: Det frodigste sted i verden, men også det sted, hvor konkurrencen er hårdest.

DR2

07:30  

Deadline
Deadline Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier.

08:00  

P2 Radioavisen
P2 Radioavisen

08:05  

Morgenandagten på DR2
Morgenandagten på DR2

08:30  

Hvis vægge kunne tale VI (4:8)
Hvis vægge kunne tale VI (4:8) Svensk reportageserie fra 2020. (Det sitter i väggarna) Lige uden for Knivsta i det østlige Sverige bor familien Björck på gården Lundby. Her er der masser af spor fra fortiden, blandt andet en gemt skattekiste og et mystisk fotografi. Antikekspert Rickard Thunér forsøger at finde svaret på, hvem menneskerne er på fotografiet, og graver i myten om svindleren, der skjulte sig i husets bibliotek. Bygningsrestaurator Erika Åberg finder en skjult hilsen under gulvbrædderne.

TVR

05:00  

Pingu
Pingu

05:10  

Den lille prinsesse IV
Den lille prinsesse IV

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Ramasjang Mysteriet (6)
Ramasjang Mysteriet (6) Der sker mystiske ting i Ramasjang. Byens syv skurke driller, og ting forsvinder. Heldigvis har Kristian en hemmelig detektivhule under byen, hvor han med hjælp fra superseje børn løser dagens mysterium.

06:00  

Ernest & Celestine (20)
Ernest & Celestine (20)

06:10  

Sarah og And (21)
Sarah og And (21)

06:20  

Bamselægen - Teddy er gravid (1)
Bamselægen - Teddy er gravid (1) Uma kommer ind på Bamselægens hospital med sin bamse Teddy, fordi den har fået rigtig ondt i maven. Faktisk er maven også vokset på det sidste. Sandra undersøger Teddy, og det viser sig, at den er gravid. Uma hjælper til ved fødslen af en lille ny bamse.

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:50  

Hey Duggee (40)
Hey Duggee (40)

06:55  

Det store Ramasjang Mysterie (5)
Det store Ramasjang Mysterie (5) Hanne og Ronni snyder vagten og skaffer sig adgang til Ramasjang Sendestation. Ude i skoven vågner My og Frede forvirrede i et telt til duften af pandekager. Hvordan er de endt der? Og hvem har bagt pandekager til dem?

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:17  

Simon II
Simon II

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) I den store lade ved siden af slottet vil den sure mand lave konfetti af børnetegninger, og han har lavet en børnefælde så han kan få ram på Motor Mille og Børnebanden. Men han går selv i fælden, og børnene får tegningerne. Men så går det galt. Motor Mille bliver fanget!

07:45  

Paddington
Paddington

07:55  

Ziggys sporvogn
Ziggys sporvogn

08:10  

Vidundervovsen Vaffel (1)
Vidundervovsen Vaffel (1)

08:20  

Sprinter Galore II (1)
Sprinter Galore II (1) Magnus skal med sin mor og far ud og købe ind til sin fødselsdag, og Sprinter sniger sig hemmeligt med. Men hvordan undgår han, at nogen opdager ham i butikken, og hvad sker der, da Heino og Viola også pludselig dukker op?

08:35  

Quizdyrene - Koen Luna
Quizdyrene - Koen Luna Dagens quizdyr er koen Luna. Hun bor på en mark, hvor hun får besøg af quizværten Stefan. Luna håber på at få spørgsmål om bondegårdsdyr, men trækker kategorien "fugle" og bliver quizzet om alt fra kolibrien til strudsen og kondoren. Da Luna får problemer med et spørgsmål undervejs kan hun heldigvis bruge sin livline og ringe til tyren Otto, som måske kan hjælpe hende et skridt nærmere en flot præmie.

08:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:45  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

08:55  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:45  

I haven med Søren Ryge: Staudebed og skvalderkål
I haven med Søren Ryge: Staudebed og skvalderkål

10:00  

Husdrømme VII (4:10)
Husdrømme VII (4:10) Svensk livsstilsprogram fra 2020. (Husdrömmar) Både deres venner og deres egne børn synes, at de er gale - at finde på at sælge deres store smukke hus ved søen. De havde jo det perfekte hus på det perfekte sted. Men Linda og Morgan har bestemt sig - de vil bygge et Los Angeles-inspireret hus i 50'er-stil midt inde i en skov.

DR2

09:30  

Ugeavisen (1+2:52)
Ugeavisen (1+2:52) Tv-føljeton fra 1990. Livets gang omkring en annonceavis og et værtshus i en mellemstor provinsby, Holby, en god times kørsel fra København. Centrum er ti personer med deres sorger og glæder, deres problemer og deres held. På Ugeavisen ankommer gæsterne til en reception i anledning af indvielse af de nyistandsatte lokaler - men festens midtpunkt, chefredaktør Gorm Gammeltoft, lader vente på sig. Samtidig ankommer en ny medarbejder, som p.g.a. misforståelser ikke får nogen varm velkomst. På værtshuset Stiften, på den anden side af gaden, gør man sig klar til at modtage dagens gæster og til aftenens Talentkonkurrence. Personerne: Niels Hinrichsen. Maria Savery. Lise-Lotte Norup. Hans Henrik Krause. Henrik Jandorf. Peter Belli. Litten Hansen. Claus Strandberg. Runi Lewerissa. Berrit Kvorning. I øvrigt medvirker: Isa Holm. Manuskript: Kenneth Basford, Angela M. Hulse, Viggo Holm Jensen, Jan Ulrich Pedersen og Palle Wolfsberg. Komponist og dirigent: James Price. Danmarks Radios Underholdnings orkester. Scenograf: Jan de Neergaard. TV-producer/instruktør: Jan Ulrich Pedersen. Personinstruktør/producent: Palle Wolfsberg.

10:20  

Store danskere - Leif Panduro
Store danskere - Leif Panduro Hans mor var sindssyg og hans far var nazist. Forfatteren Leif Panduro fik en barsk start på livet. En hård barndom gjorde Panduro til en skarp iagttager af mennesker - en evne han brugte flittigt, både når han skrev sine populære romaner og ikke mindst de TV-spil, der lagde gaderne øde i 60'erne og 70'erne. I en tid hvor velfærden voksede med eksplosiv hast, undrede Leif Panduro sig i sine værker over, hvorfor danskernes tilfredshed ikke voksede tilsvarende. Tilrettelæggelse: Lone Krüger Bodholdt. Sendt første gang 25.04.04.

11:00  

Pest over Europa (1:6)
Pest over Europa (1:6) Det første angreb. En dag i året 1347 blev Europa ramt af en katastrofe. I løbet af ganske få år blev op imod halvdelen af europæerne slået ihjel af en hæslig sygdom. De kaldte sygdommen for Pest, og den forandrede Europa for altid. Tilrettelæggelse: Mads Baastrup og Lone Leegaard. Sendt første gang 09.02.03

11:40  

Amerikas skruppelløse dusørjægere
Amerikas skruppelløse dusørjægere Britisk dokumentar fra 2019. (Stacey Dooley: Face to Face with Bounty Hunters) I USA er de lovens forlængede arm. Dusørjægerne. Mænd og kvinder på jagt efter kriminelle, der er udeblevet fra deres kaution. Her undersøger vi den private milliardindustri og ser, hvordan dusørjægerne tvinger sig adgang til privat ejendom, forhører medskyldige og anvender strømpistoler og håndjern. Hvor langt vil de gå for penge?

TVR

09:10  

Vilde vidunderlige dyr: Søstjerne på muslingejagt
Vilde vidunderlige dyr: Søstjerne på muslingejagt En sulten søstjerne angriber en kammusling. Søstjernen håber, at den kan åbne kammuslingen og spise den. Men kammuslingen slår med skallerne og flygter. Søstjernen må følge efter. Hvem mon giver op først?

09:15  

Vilde vidunderlige dyr: Rotter i regnvejr
Vilde vidunderlige dyr: Rotter i regnvejr I en rotterede i en kloak ligger en rottemor med sine unger. Men det regner, og regnvandet løber ned i kloakken. Rottemoren bliver nødt til at prøve, at flytte sine unger fra reden, før de drukner.

09:20  

Sød, nuttet og i fare - Den forvirrede flagermus (11)
Sød, nuttet og i fare - Den forvirrede flagermus (11) Gustav og Victor har fundet en flagermus udenfor skolen. De fandt den da det var lyst, hvor den flere gange fløj ind i en rude. Den var helt forvirret, så de kom den i en kasse og tog den med hjem. Men hvordan kan det være at en nataktiv flagermus flyver rundt om dagen? Gustav og Victor afleverer flagermusen til en vildtplejestation, og mens de krydser fingre for at den skal overleve, undersøger de, hvorfor den fløj rundt om dagen.

09:30  

MikroMakkerne - Rejen
MikroMakkerne - Rejen Mikromakkerne ruller trækvognen ud og går på krible krable jagt ved havet. I dag kigger Amina og Abdallah nærmere på de mange rejer, som lever langs Danmarks kyster. De får et spændende kig på livet under havets overflade og undersøger rejernes smarte måder at gemme sig på! Og så kaster de sig selv i forklædning som en pungreje og skal dyste om at samle flest æg på maven!

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Mosasaurus var lige så tung, som en brandbil. Oprindeligt var Mosasaurus et firben på land, men flygtede ud i vandet. Millioner af år senere havde Mosasaurus udviklet sig til et af de farligste dyr nogensinde.

09:43  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Brachiosaurus havde en utrolig lang hals. Det var godt at have, da Brachiosaurus ville spise fra de saftige trækroner. Brachiosaurus var så høj som tre giraffer stående på hinanden.

09:45  

Jonahs dyreverden
Jonahs dyreverden

10:00  

Odderen Svenn
Odderen Svenn

10:05  

Dyrepasser Pihl
Dyrepasser Pihl

10:10  

Mission Valhalla (11)
Mission Valhalla (11) Sifs gyldne hår er blevet klippet af - Igen! Sif - Thors kone - er ulykkelig, for det er ikke første gang, hun har fået klippet håret af. Det er ikke så godt, for sidste gang holdt det hårdt med at finde en holdbar løsning på problemet. Sammen med den modige, jordiske heltinde Carmen drager Thor ud for at skaffe håret tilbage, inden Sif brænder helt af. For Valhalla!

10:25  

Cirkusliv i savsmuld (11)
Cirkusliv i savsmuld (11) Sebastian kan ikke finde på nye dyre numre til sommerens forestilling. Cirkusdirektøren hjælper Sebastian med at få gode ideer godt hjulpet af Signe og Brasnik, som har købt elefant hullahopringe på et loppemarked.

10:40  

Lille Nørd
Lille Nørd Kan det virkelig passe, at rotter spiser alt? Ta' med Lille Nørd på rotteeventyr og se, om det lykkes Anders og Katrine at finde en rotte, der vil tage opvasken for dem.

11:10  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) Den Sure Mand på havnen har taget alle tingene fra legepladsen, og nu vil han smide dem i havet. Motor Mille og Børnebanden lægger en snedig og vild plan for at få legetingene tilbage.

11:35  

Skæg med tal
Skæg med tal Hr. Skæg leger med tal og han har fundet ud af, at han gerne vil være sømand. Han har skaffet det meste udstyr, og han kan ikke huske, hvad det er han mangler. Heldigvis har Regitze åbent i hendes alt-muligt-butik, så hun hjælper ham. Bagefter besøger Hr. Skæg en hemmelig børnerestaurant "7", hvor der serveres store saftige burgere. Hr. Skæg og børnene tæller løs, og har det altid skægt med tal. www.dr.dk/oline

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:15  

Frank & Kastaniegaarden - Cypres og Gæslinger
Frank & Kastaniegaarden - Cypres og Gæslinger Efter forårets gåsemord er der nu endelig gæs tilbage på Kastaniegaarden. Syv gæslinger er blevet ruget ud og bor under en varmelampe indenfor i huset, og Frank glæder sig, til at gæssene kan komme på græs, så han kan få sin nattesøvn tilbage. Og så arbejder han videre på at flække cypresser til hegn og havelåger.

14:30  

Kender Du Typen? 2020 - med kanindragt og kopsamling
Kender Du Typen? 2020 - med kanindragt og kopsamling Hvilken kendt dansker lufter sin hund iført kanindragt og mindes oplevelser ved at købe nye kopper? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Flemming Møldrup regne ud, når de besøger en villa i Viborg. Vært: Mads Steffensen

DR2

12:30  

De store kattes historie (1:3)
De store kattes historie (1:3) Tysk naturserie fra 2019. (Age of Big Cats) Vi tror, vi kender dem. De store kattedyr. Men gør vi nu også det? I denne serie kastes der nyt lys over de karismatiske rovdyrs liv - fra den snu og majestætiske sneleopard, den hurtige gepard og til jaguaren med de kraftige, knusende kæber. Hvordan overlevede disse mægtige kødædere istiden? Hvor stammer de fra? Og hvilke særlige færdigheder har de måtte udvikle for at tilpasse sig til deres miljø?

13:20  

Soundtrack Service med Han Duo - musik fra spil
Soundtrack Service med Han Duo - musik fra spil Elias Eliot & Jacob Ege Hinchely fra Han Duo præsenterer de bedste hits fra spil med DR Symfoniorkestret.

13:35  

Dagbog fra Oslo 1992
Dagbog fra Oslo 1992 Israelsk dokumentar fra 2018. (The Oslo Diaries) I 1992, da forholdet mellem israelere og palæstinensere var på frysepunktet, samledes en lille gruppe mennesker i Oslo til en række hemmelige fredsforhandlinger, der skulle ændre det politiske landskab i Mellemøsten og udmunde i Oslo-aftalen. Foruden aldrig sete arkivoptagelser og interview med nøglepersoner fortælles den dramatiske historie gennem deltagernes personlige dagbøger, der er de eneste tilgængelige optegnelser af mødernes indhold.

14:30  

Historien bag Historien - Juletræet i Egedalsvænge.
Historien bag Historien - Juletræet i Egedalsvænge. Dansk program fra 2014 I 2012 aflyser muslimske beboere den årlige juletræsfest i Egedalsvænge i Kokkedal - til stor fortrydelse for de etnisk danske beboere. Siden er der opstået nye konflikter. Programmet afdækker historien bag de kulturelle sammenstød i et stort dansk boligområde. Tilrettelæggelse: Lisbeth Dilling Sendt første gang 04.06.14

TVR

12:00  

Vilde venner (11)
Vilde venner (11) Der er altid travlt i Vilde Venners klub, hvor børn redder og passer på Danmarks vilde dyr. I dag er det Anna og Frida, der har vagten i klubhuset. De skal fodre en lille ræveunge, ringmærke 25 ællinger og så skal de ud og redde en flagermuseunge.

12:20  

Sovedyr på eventyr II (4) - Karsten og Blærerøvens eventyr
Sovedyr på eventyr II (4) - Karsten og Blærerøvens eventyr Rosa besøger Asbjørn og sammen finder de på et eventyr om Asbjørns sovedyr Karsten. Han er en kæmpestor elefant, der elsker frugt og grønt. På Asbjørns værelse får de øje på en håndvægt. Så i eventyret bliver Karsten til en stor stærk vægtløfter, der tager i træningscentret for at løfte vægte. Her møder han fitnessdronningen Chili og den irriterende Blærerøvs-Bjarne, der altid snyder og blærer sig når han vinder. Spørgsmålet er, om det vil lykkes Karsten at vinde over Bjarne en gang for alle.

12:35  

Ramajetterne II (3)
Ramajetterne II (3) Der er store frustrationer i Ramasjang Lufthavn. Alle har tilsyneladende glemt Øvst´ fødselsdag og han har ellers ikke snakket om andet i ugevis. Heldigvis venter verdens bedste overraskelse lige om hjørnet.

12:55  

John Dillermand (8)
John Dillermand (8) John vil så gerne være god til at snitte i træ. Men hans diller kommer på tværs. Det gør den også når han skal slå telt op, binde knob og finde vej i skoven. Men heldigvis kan dilleren også være den bedste hjælp når det går helt galt. Har du måske nogen sinde set en kængurustylte der kan hoppe op over skoven? Det kan John - med dilleren.

13:00  

Ramasjang Rally
Ramasjang Rally Spænd hjelmen! For nu går det løs i Danmarks sejeste sæbekasseræs - Ramasjang Rally! De glade drenge fra Team Hippie giver Bonderøvene kamp til stregen i den første semifinale. Det kommer til at gå vildt for sig, når de to hold skal køre om kap på Striben, undgå at glide når Specialbanen byder på et underlag af spejlblankt is, og gi' den max gas på Ramasjang Ringen. Dagens vindere får den første plads i finalen i årets Ramasjang Rally.

13:30  

Op og Hop II (1)
Op og Hop II (1) Nu skal du Op og hop. Kig med ind i Ramasjangs gymnastiksal og se hvordan du får gang i kroppen. Det gælder om at have det sjovt og få bevæget sig en helt masse, når Ramasjangs værter finder på gode øvelser. Uanset om du står i din stue eller på dit værelse, kan du være med. For værterne i Ramasjang vil have alle i gang. I dag med Hanne Riffel, der laver krible krable gymnastik.

13:40  

Oda Omvendt II (1)
Oda Omvendt II (1) Christiane elsker at spille bold, men hendes stressede far har slet ikke tid til alt det boldspilleri, for der er så meget, de skal nå. Heldigvis bor Oda Omvendt lige i nærheden i sin store, orange hoppebold. Sammen får Christiane og Oda Omvendt med Odas nye tidszapper og en god portion børnetidsmagi sat en stopper for de voksnes tids-stresseri. Men så får Balder besøg fra det Allerhøjeste Sted.

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (16)
Superhelten Sprinter Galore (16) Det vrimler med duftplanter i Bakkeby. Det viser sig, at det er Bum, der har plantet de gode dufte, så indbyggerne ikke kan lugte hans nye, onde plan! Han har gemt en masse pruttebomber - og nu vil han sætte ild til dem, så de eksploderer! Vores helte må finde ud af hvordan de kan redde dagen, så de igen kan trække vejret roligt.

13:54  

Superhelten Sprinter Galore (17)
Superhelten Sprinter Galore (17) DiktaThor udfordrer Sprinter til en duel og ifølge de ældgamle Bhilkha-regler, kan man ikke sige nej. Det bliver starten på en trekamp med Bhilkhas klassiske discipliner - arbejdsjuice-bælning, holde-vejret-længst og sæbebobleskydning. Hvem har den roligste hånd, når blodet pumper, og hele byen kigger på?

14:00  

Sofus (3)
Sofus (3) Sofus lander hos Hugo, der bor i Sverige. Hugo har astma og skal til lægen. Det er ikke altid lige sjovt at skulle undersøges, men Hugo klarer det flot og bagefter får han lov til at undersøge Sofus med lægens rigtige udstyr. Hjemme leger Hugo med sin gode ven og Sofus laver 'Sofussjov' med dem begge. Dagen slutter med fredagsguf, godnathistorie og en gave fra Hugo til Sofus.

14:15  

Onkel Rejes sørøvershow II (5)
Onkel Rejes sørøvershow II (5) Dr. John har kidnappet Sols veninde Nora for at koge hende om til en pille, der giver evig ungdom. Onkel Reje og Brille er klar til at hjælpe og kaster sig ud i en actionfyldt mission, der bl.a. involverer muterede kæmpefisk, en russisk atomlosseplads, Oraklet i dybet og en tur til den hemmelige vulkan. Medvirkende: Mads Geertsen, Brian Lykke.

14:30  

Motor Mille og uniformerne - Helikopterredder (2)
Motor Mille og uniformerne - Helikopterredder (2) Motor Mille vil gerne hjælpe andre. I dette afsnit bliver hun hejst flere meter ned i havet fra en helikopter for at redde en, der er ved at drukne. Men inden da, skal hun lære alt om, hvordan en helikopter fungerer, og hvilke tegn man bruger for at blive hejst op og ned. Det skal vise sig at være sværere, end man lige tror.

14:45  

Sprinter Galore III - Lillesøster (1)
Sprinter Galore III - Lillesøster (1) Alle i huset er helt optaget af den lille ny lillesøster - undtagen Heino, som er mere optaget af at overtale Sprinter til, at de bygger Sprinters rumskib om til en avanceret tyverialarm, som Heino kan blive rig og berømt på. Men hvis Sprinter bygger rumskibet om, kan det jo aldrig flyve mere - og så kan han jo aldrig rejse ud og se mere af verden ... ?

DR1

15:00  

Ren teknologi: Farvel til benzin
Ren teknologi: Farvel til benzin Fremtidens brændstof bliver ikke suget op fra undergrunden. Den bliver suget ud af luften. Med grøn strøm kan vi blande de ressourcer, vi har mange af og skabe CO2-fri brændstof til vores fly og skibe. Men er det realistisk?

15:15  

Mord med dr. Blake (15)
Mord med dr. Blake (15) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) Midt under en biografforestilling udbryder der brand i operatørrummet. Filmoperatøren findes brændt ihjel, og alle de tilstedeværende i biografen er potentielle mistænkte. Blake er nemlig sikker på, at branden ikke var nogen tilfældig ulykke.

16:10  

Mord med dr. Blake (16)
Mord med dr. Blake (16) Australsk krimiserie fra 2014. (The Doctor Blake Mysteries) En begravelse tager en makaber drejning. Der bliver nemlig fundet ikke blot ét, men hele to lig i kisten, netop som den skal i jorden. Det ekstra lig viser sig at være en lokal klunser. Blake har gode minder om klunseren fra sin barndom, og den erfarne læge sætter alt ind på at opklare, hvad der er sket.

17:05  

Jordemoderen III (6:10)
Jordemoderen III (6:10) Engelsk dramaserie fra 2014. (Call the Midwife) I slutningen af 1950'erne har den nyuddannede jordemoder Jenny Lee slået sig ned i Londons fattige East End-bydel. Med tilknytning til et nonnekloster er den unge kvinde blevet en del af en gruppe jordemødre, der hjælper bydelens gravide kvinder. Jenny chokeres over de usle forhold i bydelen, men snart kommer hun til at holde af kvarterets farverige beboere.

DR2

15:10  

Ægyptens sidste gåde
Ægyptens sidste gåde Dokumentar fra BBC fra 2011. (Mummifying Alan: Egypt's Last Secret) Hvordan bar de gamle ægyptere sig ad med at stoppe nedbrydningen af det døde legeme og præservere det for evigheden? Den britiske taxichauffør, Alan Billis, har doneret sit legeme til videnskaben, og en gruppe forskere fra Storbritanniens ledende retsmedicinske afdeling har sat sig for at løse mummificeringens mere end 3000 år gamle gåde.

16:00  

Er der en arkitekt til stede? - Københavns fantasiløse højhus
Er der en arkitekt til stede? - Københavns fantasiløse højhus I København har det højeste boligtårn i nyere tid skabt et ramaskrig. For midt på Carlsbergs gamle bryggerigrund har Bohrs Tårn rejst sig med sine 100 meter. Ane Cortzen undersøger, hvorfor det her tårn - som kan ses i hele hovedstaden - har fået så lidt arkitekturkærlighed.

16:30  

Arkitektens hjem (3:6)
Arkitektens hjem (3:6) Norsk dokumentarserie. Arkitekter arbejder med at tegne fantastiske boliger til andre, men hvordan bor de egentlig selv? Hvordan skal rammen om deres eget liv se ud? Seriens vært, Charlotte Thiis-Evensen, besøger arkitekten Knut Hjeltnes.

17:00  

Sprogquizzen
Sprogquizzen Hvad kom først: Tåreperser eller splatterfilm? Er ordet filejs opkaldt efter en virkelig person? Og hvad betyder fjalet på vestjysk dialekt? Sprogquizzen giver dig svarene, når Maria Månson tager imod fire gæster, der alle har det tilfælles, at de lever af at arbejde med ord. Kan de finde frem til ordsprog ud fra en tegning, og kan de gætte ophavsmanden til et nyere dansk ord? Se med når Huxi Bach, Brian Mørk, Anders Stegger og Anders Grau dyster på ord og viden.

17:45  

Historien om 80'erne: En barndom med TV (I)
Historien om 80'erne: En barndom med TV (I) Amerikansk dokumentarserie fra 2016. (The Eighties) Her kommer vi med på en tur ned ad 80'ernes memory lane. Serien zoomer blandt andet ind på Ronald Reagans regeringsperiode, aids-krisen, Den Kolde Krig og teknikkens boom. Vi lægger ud med fjernsynets rolle, der for alvor tager fart i 80'erne i form af familiekomedier, talkshows, dramaer og sæbeoperaer.

TVR

15:00  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:15  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:50  

Simon III
Simon III

15:57  

Simon III
Simon III

16:00  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

16:25  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

16:35  

Paw Patrol (4)
Paw Patrol (4) Tegnefilm med dansk tale Vovse boogie + Vovser i tågen

17:00  

Dragen og de syv prinsesser
Dragen og de syv prinsesser

17:05  

Rosa fra Rouladegade (2)
Rosa fra Rouladegade (2) I dag får Rosa besøg af Frida, der gerne vil overraske sin morfar med en kage. Sammen tager de på hemmelig kagemission i morfars hus, for at finde ud af hvad han godt kan lide, så de kan bage den helt perfekte kage til ham. Og det gælder om at finde en rigtig god forklædning, hvis de ikke skal blive opdaget af morfar og hunden Trille.

17:35  

Onkel Rejes Heavyband (2)
Onkel Rejes Heavyband (2) Onkel Reje vil ud og spille koncerter med bandet, så turen går til Jyttes bodega. Men det kan være svært ikke at nævne et dames skæg, især når det er så stort som Jyttes fuldskæg. Dagen byder også på et møde med den firearmede politimand Betjent Bent Bentsen, der hader alt hvad der er heavy, især Onkel Reje.

17:50  

Oda Omvendt (3)
Oda Omvendt (3) Asger elsker at lave sit eget tøj, men Balder vil indføre børneuniformer på Sort Stue. Asgers forældre lader sig inspirere af Balder og forbyder Asger at sy - de ødelægger tilmed Asgers sy-grej. Heldigvis er Oda Omvendt ikke langt væk, og det bliver en oplevelse, som ingen af dem vil glemme, da Asgers forældre bliver zappet! Men da Oda tager afsted fra Asgers hjem, venter Balder udenfor...

DR1

18:00  

Auktionshuset IV (8)
Auktionshuset IV (8) I Bredgade har Jesper Bruun Rasmussen i dag til opgave at sælge moderne kunst. Dagens hovedattraktion er en sjældenhed uden lige, for Auktionshuset kan for første gang nogensinde udbyde et maleri af den eftertragtede østrigske kunstner Max Oppenheimer. Da det tilmed er et af hans ypperste værker med en vurdering på 750.000-1 million kroner, er især eksperterne fra moderne afdeling Niels Raben og Niels Boe Hauggaard spændte på auktionens udfald. I mens tager salgs- og vurderingschef Kasper Nielsen til Hillerød. Her skal han se på en antik spisestue hos byens tidligere borgmester. Kasper har en forhåbning om, at der i hjemmet kan være flere spændende ting at komme efter - og han får sig da også noget af en overraskelse.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

18:50  

Vores Vejr
Vores Vejr DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.

19:00  

Aftenshowet
Aftenshowet DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.

20:00  

Hammerslag - Vilde kvadratmeter
Hammerslag - Vilde kvadratmeter Nogle huse er bare lige en tand større og vildere end de andre huse på vejen. I denne omgang af Hammerslag byder vært, Tina Müller, indenfor i to boliger i det sønderjyske, hvor der bestemt ikke er sparet på noget. Christian Torp og Mira Lie Nielsen er oppe imod Kristine Virén og Lars Lyng, når turen først går til Haderslev, hvor prisen skal gættes på hele 397 kvadratmeter bolig beliggende direkte ned til dammen og endda med eget lysthus. Turen går derefter til Padborg, når holdene skal se et hus, der er bygget ud fra devisen at bygge "Padborgs fedeste hus".

20:30  

Rick Steins vidunderlige Sydengland (10:15)
Rick Steins vidunderlige Sydengland (10:15) Britisk dokumentarserie fra 2021. (Rick Stein's Cornwall) I Cornwall er der masser at komme efter på markerne og i buskadset. Man skal bare vide, hvor man skal lede. Denne gang møder Rick Stein en professionel plantesamler, der tager ham med ud i en af hans yndlingsjagtmarker. Han besøger sin mangeårige fiskeleverandør Matthew Stevens. Og i den gamle mineby Roche mødes han over en øl med skuespilleren Ed Rowe, der er meget optaget af uligheden i sin hjemegn.

DR2

18:25  

Knogler fra graven - mysteriet om Den Store Vikingehær
Knogler fra graven - mysteriet om Den Store Vikingehær Britisk dokumentar fra 2019. (Lost Viking Army) Der findes en massegrav i den engelske by Repton. Fyldt med skeletter fra næsten 300 mennesker, som arkæologer har haft svært ved at datere. Men ny forskning beviser, at knoglerne i graven sandsynligvis stammer fra nogle af de første danske vikinger, der drog ud i verden for at plyndre, voldtage og hærge. Her dykker vi ned i mysteriet om Den Store Vikingehær, som invaderede England i det 9. århundrede. Hvordan levede, kæmpede og døde de?

19:10  

Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (1:2)
Elizabeth og Margaret: Søstre for evigt (1:2) Britisk 2-delt dokumentarserie fra 2021. (Elizabeth and Margaret) De begyndte som ligeværdige. Var de bedste venner og delte hinandens liv og hemmeligheder. Men skæbnen førte dem hver sin vej. Her afsløres det, hvordan de to royale søstre Elizabeth II og Margarets forhold blev sat på prøve af krig, kriser og deres fars død. Og hvordan monarkiet splittede dem. Hvordan havde de det i virkeligheden med hinanden?

20:00  

De sidste dage i Afghanistan (1:2)
De sidste dage i Afghanistan (1:2) Britisk dokumentarserie fra 2022. (Leaving Afghanistan) I august 2021 stormer Taliban frem i Afghanistan og indtager hurtigt hovedstaden Kabul. Den vestlige evakuering er kaotisk. Men hvad er der sket i løbet af tyve år siden Osama bin Laden og al-Quedas terrorangreb i USA d. 11. sept. 2001? USA's tidligere forsvarsminister Robert Gates, tidligere premierminister David Cameron og general David Petraeus beretter om politisk pres og uenighed, mens Taliban fortæller historien fra deres synsvinkel.

TVR

18:00  

F for Får
F for Får Navnet er Får - Frode Får. Fårrygende animation fra Aardman

18:05  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

18:20  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

18:30  

Smølferne
Smølferne

18:44  

John Dillermand (2)
John Dillermand (2) Tænk hvis du havde verdens længste diller! Det har John. Den får ham tit i problemer og det kan blive rigtig pinligt, men når han står ved at han er anderledes, så kan han redde børn, babyer og biler og sågar hejse flaget - med dilleren. Faktisk kan han redde hele verden, hvis han bare får lov.

18:50  

100% Ulv
100% Ulv

19:10  

Wild Kratts IV
Wild Kratts IV

19:35  

Svampebob Firkant X
Svampebob Firkant X Dybt godnat + Knasende catering

20:00  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV Avisen giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:25  

Spies og morgenbolledamerne
Spies og morgenbolledamerne Heidi startede som 15-årig piccoline i Spies Rejser og blev hurtigt en af rejsekongens morgenbolledamer. Teenageren betalte for et vildt liv i luksus ved at sælge sin krop til sin 40 år ældre chef. Det satte sine spor, og Heidi døde kun 26 år gammel af aids. Nu vil Heidis søster Anika Barkan undersøge, hvad der egentlig foregik med Heidi og de mange andre unge piger i rejseimperiet.

22:10  

McDonald og Dodds: Manden, der ikke var der
McDonald og Dodds: Manden, der ikke var der Britisk krimi fra 2021. (McDonald & Dodds) På en smuk solskinsdag stiger fem gamle venner til vejrs i en varmluftsballon - men kun fire af dem kommer ned i live. Det bliver en sag for kommissær Lauren McDonald og kriminalassistent Dodds. Sammen må det umage makkerpar udredde et kompliceret spind af løgne med tråde 30 år tilbage i tiden.

23:40  

Alene i vildmarken II (8:8)
Alene i vildmarken II (8:8) Det er eksperimentets sidste dage, og det er de helt små forskelle, der adskiller vindere fra tabere. Men hvem har i sidste ende den største mentale og fysiske styrke? Hvem trodser sulten og ensomheden og vinder Alene i Vildmarken? Otte danskere har meldt sig til et helt unikt eksperiment. I et af Nordnorges mest øde områder skal de overleve på egen hånd - Alt filmer de selv. Den der klarer sig i længst tid vinder.

DR2

21:00  

De sidste dage i Afghanistan (2:2)
De sidste dage i Afghanistan (2:2) Britisk dokumentarserie fra 2022. (Leaving Afghanistan) Hvilke begivenheder fører til Kabuls fald i 2021? Inde i Afghanistans præsidentpalads kæmper embedsmænd og præsidenten med at bevare en demokratisk stat. De er presset af stridende amerikanske interesser og Talibans drømme om en islamisk stat. Trumps stabschef John Kelly og sikkerhedsrådgiver John Bolton samt Taliban selv fortæller om de interne beslutninger, der handler om liv og død, og som ændrer Afghanistan radikalt.

22:00  

Kriminalfotograferne (4:6)
Kriminalfotograferne (4:6) Mord og selvmord var nogle af de historier, der solgte flest formiddagsaviser i 1980'erne og 90'erne. Men hvor gik grænsen for, hvilke billeder man kunne bringe i bladene? Hvornår var fotografen gået for tæt på? Det har den tideligere kriminalfotograf Søren Weiss sat sig for at undersøge. Ekstra Blads fotografen Gert Jensen var tilstede da en sindsforvirret mand forsøger at tage sit eget liv, ved at kaste sig ud fra et vindue på fjerde sal. Gert modtog prisen for årets bedste fotoserie, for de dramatiske billeder fra selvmordsforsøget.

23:00  

Historien om et mord - Pigen med sommerhatten
Historien om et mord - Pigen med sommerhatten Amerikansk true crime-serie fra 2020. (A Wilderness of Error) I 1979 fængsles militærlægen Jeffrey MacDonald for drabet på sin gravide kone og deres to døtre. Men han fastholder sin uskyld og siger, at tre hippier på euforiserende stoffer, to mænd og en pige med sommerhat, brød ind og dræbte hans familie. Denne serie ser på beviserne, teorierne og de mange rygter, der stadig svirrer om de gruopvækkende mord.

TVR
DR1

00:25  

Taggart: Frokostklubben
Taggart: Frokostklubben Skotsk krimi fra 2007. (Taggart: Judgement day) Da Matt Burke finder sin gamle far død, er han overbevist om, at der er sket en forbrydelse. Men har han virkelig ret i sin mistanke? Eller ser den garvede strømer spøgelser, fordi han plages af skyldfølelse over, at han ikke har været en bedre søn? Burkes kolleger er ikke sikre på svaret, men de beslutter sig for at støtte op om deres chef og efterforske den gamle mands død. Matt Burke: Alex Norton. Jackie Reid: Blythe Duff. Robbie Ross: John Michie. Instruktion: Patrick Harkins.

01:10  

Hammerslag - 70'er villa
Hammerslag - 70'er villa Hammerslag er taget til Nordjylland, hvor vært, Tina Müller tager os med inden for i to villaer fra 70'erne. Eksperterne Lena Schmüser og Jacob Carlsson er oppe imod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når turen først går til Hjørring, hvor prisen skal gættes på en arkitekttegnet og original 70'er-tidslomme. Herefter går turen til Øster Hornum syd for Aalborg, hvor eksperterne imponeres af en renoveret villa bygget i flere niveauer og som gemmer på en tidstypisk 70'er-detalje i kælderen.

01:45  

Guld på godset (5)
Guld på godset (5) Guld på Godset besøger i denne uge Harrislevgaard Slot på Fyn. Her inviterer vi danskerne og deres antikviteter indenfor i slottets sale, hvor nogle af Danmarks dygtigste eksperter sætter værdi og historisk perspektiv på de medbragte sager. Datteren på slottet Francesca Schimko viser programmets vært Mette Bluhme Rieck rundt i de gamle bygninger, hvor de adelige havde deres gang for generationer siden. Og så stiger spændingen, når fire internationale antikopkøbere skal byde - og måske købe - nogle særligt udvalgte antikviteter. Spørgsmålet er, om opkøberne vil byde nok til, at sælgerne synes, de fine ting skal skifte ejer. Denne gang er det Hans J. Wegners karakteristiske bamsestol og to meget velholdte danske tinlysestager fra 1820'erne, der skal kæmpes om. Sendt første gang 24.07.13

01:45  

Guld på godset (4)
Guld på godset (4) Guld på Godset besøger igen i denne uge det smukke Clausholm slot i Østjylland. Her inviterer vi danskerne og deres antikviteter indenfor i slottets lyse 'Havesal', hvor Danmarks dygtigste eksperter sætter værdi og historisk perspektiv på de medbragte sager. Slotsejer Kim Berner viser ligeledes programmets vært Mette Bluhme Rieck rundt på det imponerende barokslot, som har været i hans families eje i hele 5 generationer. Og så stiger spændingen, når fire internationale antikopkøbere skal byde - og måske købe - nogle særligt udvalgte antikviteter. Spørgsmålet er, om opkøberne vil byde nok til, at sælgerne synes, de fine ting skal skifte ejer. Denne gang er det nogle unikke saltkar i sølv og en sjælden PH lampe, der skal kæmpes om. Sendt første gang 17.07.13

02:45  

Vores første hus: Gammel lejlighed moderne familie
Vores første hus: Gammel lejlighed moderne familie Sofie og Janus har fået fingrene i en eftertragtet lejlighed på Frederiksberg, som er fuld af smukke originale detaljer. Nu skal de beslutte, hvordan de vil renovere den gamle lejlighed, så den passer til deres moderne familie.

03:15  

Nak & Æd - en edderfugl ved Vadehavet (1:10)
Nak & Æd - en edderfugl ved Vadehavet (1:10) Sæson 5 (2014). Det er november, og det er bidende koldt. Jørgen og Nikolaj er taget til Nationalpark Vadehavet for at nakke edderfugle. Men det er en udfordrende jagt, hvor de skal stå i iskoldt vand til livet i flere timer. Spørgsmålet er, om de kan klare strabadserne, eller de bliver nødt til at æde den sibiriske stør, som Jørgen har medbragt. www.facebook.com/nakogaed Sendt første gang 26.01.2015

DR2

00:00  

True Detective III (1:8)
True Detective III (1:8) Amerikansk krimiserie fra 2019. I 1980 forsvinder to søskende sporløst. For politimanden Wayne Hays og hans makker Roland West starter sagen som en rutineopgave. Men 35 år senere er der stadig flere spørgsmål end svar, og selv om Hays' hukommelse er begyndt at svigte, gør den nu pensionerede politimand endnu et forsøg på at komme til bunds i den tragiske sag. Medvirkende: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo m.fl.

00:55  

True Detective III (2:8)
True Detective III (2:8) Amerikansk krimiserie fra 2019. Politimanden Wayne Hays ser tilbage på sagen om Will og Julie Purcell. Kort efter de to søskende forsvandt, er sagen blevet til en drabssag. Vietnamveteran Woodard og den pædofilidømte LaGrange kommer i søgelyset. Men samtidig modtager børnenes forældre et gådefuldt brev fra en ukendt afsender. Medvirkende: Mahershala Ali, Stephen Dorff, Carmen Ejogo m.fl.

TVR

01:45  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

03:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2022, AALESTRUP.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0817211455